“Ik hou van mensen met een gezonde ambitie”

Jessica Claes

“Ik heb haarzorg en schoonheidsverzorging gestudeerd. Ik werk al vijf jaar als zelfstandige kapster en schoonheidsspecialiste aan huis. Maar ik hou ook heel erg van het onderwijs. Vorig schooljaar deed ik voor de eerste keer een interim in een katholieke school in Turnhout. Dat viel mee, behalve dan de afstand; ik woon namelijk in Beringen.

Dit schooljaar heb ik een interim gedaan in het KTA Sint-Truiden. Ik gaf er haarzorg en bio-esthetiek in verschillende klassen, van het derde tot en met het zesde middelbaar. Op dit ogenblik geef ik nog avondles in het volwassenenonderwijs, ook in het KTA Sint-Truiden. Lesgeven aan volwassenen is anders dan overdag. Volwassenen zijn uit zichzelf iets meer aandachtig. In het dagonderwijs moet je merkelijk meer moeite doen om de jongeren bij de les te houden. Dat vergt dus een andere aanpak, maar het maakt het er niet minder leuk op.

Het is een bewuste keuze om naast mijn werk als zelfstandige ook voor de klas te staan. Meer zelfs, op termijn zie ik mij helemaal voor het onderwijs kiezen. Het onderwijs heeft immers ook grote voordelen. Zeker als je zelf eenmaal kinderen hebt, is de combinatie werk-gezin in het onderwijs een groot pluspunt.

Dat ik zelfstandige ben, heeft natuurlijk ook voordelen. Ik voel dat ik vanuit mijn praktijkervaring de leerlingen sterk kan boeien. Als ik vertel vanuit mijn eigen ervaringen, zijn ze meteen een en al oor. Neem bijvoorbeeld de les Eerste Hulp Bij Ongevallen. Voor velen klinkt dat soms nogal theoretisch en veraf. Maar zelf heb ik het al meegemaakt dat een klant onwel werd. Ik heb die man op de grond gelegd en de 100 gebeld. Je moet echt koelbloedig blijven op zo’n moment. Ook als iemand terug bijkomt, moet je die op de grond laten liggen. Met dat soort praktijkverhalen kan je de klas gemakkelijk boeien.

Vanuit mijn ervaring als zelfstandig kapster en schoonheidsspecialiste geef ik mijn leerlingen ook specifieke waarden mee. Wie ondernemend is, kan het ver brengen. Ik hou van mensen met een gezonde ambitie. Ik wil mijn studenten het nodige zelfvertrouwen meegeven om vooruit te komen in het leven en aan de slag te gaan.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s